Nu stiu cum as putea descrie in cuvinte harmalaia, veselia, galagia, voia buna, haosul  si buna dispozitie  de la petrecerea de ieri  seara organizata  cu ocazia  zilei  onomastice a minunatei mele copile si nu in ultimul rind a sotului.

Tot ceea  ce pot  spune  este ca de cind  cu acest  nou ‘prieten’  diabetul,   incercam pe cit  posibil sa ne continuam  viata ca si inainte.  Nu suntem o familie  de petrecareti  dar in afara de Sarbatorile Sfinte de Paste  si Craciun  pe care le serbeaza  tot romanul, noi  incercam  sa  punctam inca alte 2 momente ale  anului,  si anume ziua de nastere  a copilei  si sarbatoarea Sfintilor Mihail si Gavril , prilej cu care  organizam  petreceri. 

 Asa s-a intimplat  si ieri seara  cind  cu mic cu mare ne-am bucurat  de o karaoke evening . Repertoriul prestat a fost  unul foarte variat, incepind de la   Hannah Montana si continuind pina la  Dan Spataru sau Zarzarea, Zarzarea.

Petrecerea a fost asezonata  cu sarmale, fripturi, confeti,  jocuri de copii (au fost cred mai mult de 10 copiii), face painting , lupta cu piniata (sincer nici nu stiu cum se scrie dar momentul a fost cu siguranta unul foarte gustat de copii-si la propriu si la figurat)    iar la final tort.

Copila a reusit  marea performanta de a vinde gratis  bratarile hand-made  facute  chiar de  ea  pentru prietenii ce urmau sa onoreze  petrecerea.

Sper ca toti cei invitati  sa fi petrecut  o seara  frumoasa alaturi de noi, fiica-mea cu siguranta  s-a distrat,   la sfirsitul serii exprimindu-si dorinta ca seara sa nu se mai termine.

Cu glicemiile pot spune ca ne-am descurcat  foarte bine. Am avut la ora 19.20  o glicemie  200  rezultata  in urma unui pahar de suc baut cu 20 min inainte de a ne face insulina, dar mai mult  ca sigur  ca n-am stat  mult pe aceasta valoare intrucit la 19.20  ne-am facut  unitatile de Mixtard, iar copila  a mincat 2 sarmalute (mai bine zis  continutul lor, deci  cred ca in total au fost max 5 hidrati).  In felul acesta am combatut  si durerea de burtica  ce apare  de obicei la noi  daca ne facem  insulina  si nu mincam imediat, fara a alimenta insa glicemia  cu o cantitate  mare de hidrati.

Veselia  fiind maxima, deci  putind  aparea  pericolul de hipo, peste o ora  am mai mincat  o felie de piine deci 12 HL si  o bomboana  din pinata,  probabil alti 5 HR.

Asa cum am mai spus  si altadata  cu prajiturile nu prea suntem prieteni asa ca tortul  nu a costituit o ‘amenintare’.

La ora  gustarii eram  deja  acasa  si aveam o glicemie testata  de 92.

 Tinind cont de emotiile&bucuria petrecerii si de  zbintuiala prestata, am suplimentat HR (daca in mod normal  la aceasta ora  bem 100 ml  lapte acum am baut 200 ml) si am mincat cantitatea normala de HL -23 gr piine.

La ora 01.00  glicemia  scazuse  unpicut  ajungind la 70  (deci, trag eu invataminte ca la gustare  mergeau  chiar mai multi  HR decit am suplimentat).  I-am dat  copilei 8 gr. de zahar si totul s-a  terminat cu bine.

Iar astazi incepem din nou scoala, iar copila este foarte entuziasmata ca va servi  copiii cu bomboane. Ca sa faca momentul  mai interesant  ne-a  pus  sa-i  cumparam  pentru la scoala, ciocolata  aceea  Milka…  cu artificii,  care  provoaca  niste senzatii ciudate dar placute  papilelor  gustative.

La multi ani iubita mea!