Batrinete, haine grele

Ce n-as da sa scap de ele…

Cam asa  simt eu acum vis-a-vis de acest diabet juvenil care ne-a invadat viata cum 3 ani.

Traversam o perioada ciudata: 

*ultima glicozilata a copilei a iesit, pentru prima data,  cam mare – 8.9

*am fost la doamna doctor  si am pus tara la cale pret de 2 ceasuri. In final am hotarit sa asteptam pina la urmatoarea glicozilata sa vedem  cum iese  si daca va fi  tot  mare sa modificam schema de tratament. Ideea cu asteptatul se datoreaza faptului ca inainte de glicozilata asta mare  Aida a avut  o otita, iar apoi o perioada de nas infundat (deci mai mult  ca sigur  ca a fost  si o usoara inflamatie ce putea da valori glicemice mai mari).

*Ok ! ma impac cu ideea ca daca asta trebuie asta o sa facem, insa inainte de toate vreau sa ma lamuresc de unde  fost glicozilata mare: datorita acestor cauze sau pentru ca pur si simplu schema cu 3 administrari de insulina nu mai merge. Lamureste-te daca poti!?  Cind ne era  si noua  bine iata ca ne paste o oarecare laringita care mai mult  ca sigur ca va influenta tabloul glicemic. Apropo,  asta e a doua oara  cind ar face Aida laringita, prima data  fiind  anul trecut  cam tot in aceasta perioada. Sper sa nu devina un obicei si in fiecare Noiembrie sa ne ‘laringim’.   

 Sunt cu atit  mai confuza  cu cit  pina la acest inceput de laringita,  glicemiile pareau sa-si revina. Ieri , de pilda,  dimineata am avut 105, la ora 16 coborise la 60 (probabil pentru ca marisem iar cu 1 unitate insulina de la ora 13.20),  la ora 20.20 – glicemie 198  dar stiu ca asta s-a datorat celor 2-3 biscuiti mincati intre mese, iar azi-noapte la ora 01.00 avea 98.

Deci merge sau nu merge inca schema cu 3 administrari???

Care este momentul corect cind trebuie sa trecem la 4?  Stiu ca n-avem incotro, ma consolez cu faptul ca  Aida e mai mult decit intelegatoare si nu protesteaza niciodata deci sigur copila ne va ajuta ca  tranzitia sa fie mai usoara, stiu si ca mai important  este sa avem glicemii bune decit sa evitam o intepatura,     dar totusi ma intreb care este momentul ‘0’ cind este necesata trecerea la cea dea  4-a  administrare : 3 Actrapid + 1 Lantus .

Sper ca laringita  sa treaca repede si sa nu ne puna  mari probleme.  Cu siguranta in Decembrie o vom mai vizita  inca odata  pe minunata noastra doamna doctor Mihaela  si vom hotari  daca incepem  cu Lantusul  pentru ca daca tot  trebuie sa o facem, atunci cel mai bine ar fi sa alegem acest moment  in vacanta de iarna a copilei cind sunt si eu acasa  si o pot monitoriza si interveni oricind.

Deci revenind:

Diabetul, haine grele

Ce n-as da sa scap de ele…

One Response to “Diabetul, ‘haine grele’…”

  • Cosmin says:

    eu merg cu 4 administrari (3A si 1L) la ore cat de cat fixe iar doza o modific cat mai rar cu putinta. este adevarat ca iarna este o perioada destul de dificila. mult zambet

Leave a Reply