Astazi  Cersesc  si nu mi-e rusine deloc.

 De Simbata  de cind  am primit un anumit  SMS  ma tot  codesc  daca sa scriu acest articol sau nu. Si asta  pentru ca ori de cite  ori  fac  un gest  ca cel descris acum sau in  in sms  il fac in liniste,  pur  si simplu, fara  a face  tam-tam  pe seama acestuia,  fara a ma fali. Cred in principiul  ca atunci  cind  faci  un bine conteaza  foarte mult  si discretia  cu care il faci. Dar hai sa nu va mai  aburesc  si  sa va redau  sms-ul  cu  pricina: ”Buna! Sunt colega  cu Valentina de la Timisoara careia dvs i-ati trimis pachet, fac apel la dvs pentru a o ajuta cu totii. Luna aceasta nu a reusit  din cei 800 lei pe care ii cistiga  sa acopere costul chiriei, iar peste citeva zile risca sa doarma pe strada cu fetita. Daca puteti sa o ajutati, orice suma e binevenita, trebuie sa stringem mina de la mina 500 lei sa o putem ajuta. Va multumesc!”

Dupa ce am primit  acest  mesaj am mers  frumusel la un centru Western  si i-am trimis Valentinei suma de 200 lei. Sunind-o astazi  sa vad  daca a primit  banii si daca totul este in regula  am intrebat-o  si daca  problema  ei  s-a  rezolvat, adica  daca a reusit  sa faca rost de intreaga  suma, am  aflat  ca din nefericire   numai eu  am raspuns  sms-ului de mai sus.  Acesta  a fost momentul care m-a determinat  sa  scriu  acest articol  si sa fac apel la voi cei care  o puteti ajuta  pe Valentina cu o suma cit de mica.

Acum sa va zic  2 cuvinte despre aceasta  poveste.  Fiind prietena  cu dna http://www.toane.ro/ am aflat  de blogul si campania  Liei http://www.oamenidarnici.ro/.  Am inteles  ca toti cei mentionati  pe  acest blog  au fost  verificati de catre  Lia deci  nu exista ‘pericolul’  de a  lua de la tine  si a da unui tata prieten cu bautura  sau  unei mame denaturate.  Incepind  cu sarbatoarea Craciunului 2010 mi-am zis  eu  ca acum  ca am o lista gata verificata  de cineva  pot  face  din  cind  in cind  un mic  efort financiar -pentru a-mi mai spala din pacate :)  .  Glumesc , o fac  pur si simplu pentru ca-mi da un sentiment  de bine  si nu astept  nimic  in schimb de la Divinitate. Dar ma pierd  in amanunte si risc sa va plictisesc. Reluind, acum  ca v-am  zis  de unde o ‘stiu’ pe Valentina  precum si faptul ca povestea ei este una verificata, va mai spun ca aceasta are  o fetita  de 4 ani si  nu stiu din ce motiv  nu mai au casa  motiv pentru care  sunt nevoite  sa stea in chirie, are  un venit  de 800 lei  pe luna si trebuie sa plateasca  o chirie  de 500 lei pe luna. Nu stiu cum dar pina acum s-au  descurcat , insa luna aceasta  a fost  nevoita,  la sugestia patronilor, sa-si ia  concediu pe care acestia l-au platit  doar  cu 200 lei asa ca nu i-au ajuns banii de chirie. Data scadenta a chiriei  este Vineri 01.07.2011.  Pentru ca nu stiam prea multe  despre Valentina (nu mi s-a parut oportun sa o intreb – cind ajuti, ajuti  si gata nu pui intrebari )  dar ma hotarisem  sa fac apel  la voi, am sunat-o pe Simona, colega cu sms-ul  si am intrebat-o  ce mi-ar  mai putea spune  pentru a  va convinge. Astfel am mai  aflat ca  din neferice parintii  Valentinei sunt  decedati, ca  tatal fetitei  nu recunoaste  copilul si ca Valentina  este  o  fata  isteata  ce a terminat  Dreptul  dar care  are  nesansa  de a trai in Romania. Motivul  pentru care  a renuntat la jobul de grefier de la tribunalul din Timisoara  a fost   programul si faptul ca  nu avea  cu cine sa o lase  pe micuta. Acum lucreaza  la o cantina, a gasit gradinita pentru fetita  si o locuinta in apropierea  acestei cantine, astfel  facind  si economie  cu costul trasportului. Atunci  cind mai  merge sa serveasca  la nunti pentru a cistiga un ban in plus  lasa  fetita  cu  o vecina in virsta  careia ii aduce  de la cantina  un borcan  cu  supa  sau o lingura de mincare (deci e un fel  de troc  intre ele) ,  ca sa poata  face  fata  financiar  zilele acestea si-a mai  luat ‘in gestiune’  si trei  scari de bloc pentru care primeste  fabuloasa  suma de 350 lei.

Cam atit, mai multe nu stiu dar sper  din tot sufletul sa va fi convins  sa o ajutati.

Banii se pot trimite  cu Western in Timisoara  pe numele VLADOIU   VALENTINA  cu marea rugaminte  sa-mi  ziceti pe mail numele  vostru  complet, orasul de unde  trimiteti, suma  si nr MTCN  iar  eu  in secunda  2 o voi suna pe Valentina  si-i voi  furniza toate aceste date.

In prezent  din cei 500 lei,  Valentina are cei 200 lei  trimisi de mine si alti 50  strinsi  de Simona de la colegii lor (au  contribuit fiecare cu cit  au putut, cite 5, 10 lei).  Pentru ca venitul  lunii acesteia  a fost unul foarte mic Valentina nu a putut  plati nici gradinita fetiteti,   bani  cu care a ajutat-o colega ei Simona.

Este  prima oara  de cind  am facut  acest  blog cind  mor  de  ciuda  ca nu am  super  trafic cum au  bloggerii  ‘cei smecheri’. Dar las  ca merg  la  dna http://www.toane.ro/   ca ea  e mare  si tare  si poate  reusim  pina la urma sa stringem diferenta  de 250 lei pina Vineri dimineata :)

Iar daca pe alocuri am fost agramata sau incoerenta va rog scuzati-ma dar  chiar m-am grabit sa scriu  acest  articol.

Dati-mi  si mie  va roooooog  un banut  cit de mic  pentru  o  mamica aflata  in impas!

Recapitulam:  Western catre VLADOIU   VALENTINA  din TIMISOARA  si apoi  mail catre mine  cu  numele  vostru, orasul , suma  si nr MTCN , pe adresa: ioanatoma2010@gmail.com

EDIT  LATER:  sunt  cum nu se poate mai fericita. Urmare preluarii acestei  povesti  de catre dna toane   http://www.toane.ro/2011/06/29/pentru-ca-putem-4/  problema  s-a  rezolvat, ba mai  mult,  cred  ca  viata  Valentinei se va schimba curind in bine.

One Response to “Astazi CERSESC”

Leave a Reply