Primul strigat de victorie  cind venim pe lume, primul  pas dintr-o  serie  lunga  ce ne vor  calauzi  pe  drumul vietii, primul  cuvint , primul dintisor, prima zi de gradinita, prima zi de scoala, prima iubire, prima dezamagire, prima reusita de unul singur. In orice  capitol  al vietii noastre  este   o prima  sau  un primul.

In cartea  de  reusite  a Asociatiei  Sprijin pentru  Diabet ,  Fundatia Vodafone  va  ramine intodeauna  PRIMA  care  ne-a acordat  girul  sa putem  face  un lung  sir  de fapte  bune. Fara ei nu am fi realizat ce avem azi.

Proiectul  Telemedicina pentru  copilul insulinodependent  a fost  PRIMUL   de acest  gen din tara,  si  inca este, a fost PRIMUL  proiect   prezentat  si sustinut de catre un medic  diabetolog  pediatru ROMAN la Congresul International  de diabet  Munchen 2016, a fost si va ramine  PRIMUL  proiect  de avengura din Romania care a netezit  un drum dificil si  anume cel al  demonstrarii  nevoii /necesitatii  senzorilor de  monitorizare  ai  glicemiei in managementul  optim al  diabetului  copilului insulinodependent.

Dana, mama unui copil  insulinodependent de la  varsta de 2 ani si 6 luni , isi aminteste  socul  si  groaza la aflarea diagnosticului: “E un vis urat din care ma voi trezi maine” a fost in capul meu din momentul in care am ajuns la spital cu glicemie 590, pana cand i-am facut  PRIMA  injectie, cateva zile mai tarziu.

Nu puteam sa cred ca tocmai copilului meu perfect i se intampla asta, el care nu avusese nicio problema mai serioasa in cei 2 ani si jumatate de viata. Eram convinsa ca diagnosticul e gresit, ca e o neintelegere ce se va rezolva ca unul din cazurile miraculoase pe care le mai vezi pe Discovery. Cum sa ai diabet la 2 ani? Cum adica sa depinda viata copilului meu de insulina? Daca vine un razboi, eu de unde cumpar insulina?.. Toate gandurile astea se impleteau cu refuzul categoric de a accepta ca puiul meu are o problema…”

Pentru  Dana si puiul  ei,  proiectul de Telemedicina pentru  copilul insulinodependent, sustinut  de  Fundatia  Vodafone , a insemnat PRIMA zi  de libertare, PRIMA zi fara intepaturi, PRIMA zi de   liniste  si acalmie  de la aflarea  diagnosticului, PRIMA zi din ceea ce  urma  a fi  din nou  o  copilarie  lipsita de griji.

Nu o sa putem  niciodata sa multumim suficient Fundatiei  Vodafone care  ne-a  dat  PRIMA sansa de a avea  o carte de vizita cu care sa putem deschide si alte  usi, PRIMA  sansa  sa demonstram  ca  putem face  fapte  bune  si  ca  e normal sa facem  bine, PRIMA sansa  sa  putem demonstra ca suntem  seriosi  si  ca  ca  proiectele noastre sunt destinate  cu adevarat  beneficiarilor,  copii  minunati  ce au  primit  diagnosticul  de  diabet insulinodependent  ceea ce presupune  minim 10 intepaturi  pe  zi  pentru determinarea  glicemieie  sau administrarea de insulina fara intrerupere 365 de zile  pe  an.

Acest  prieten drag care  pentru  asociatia noastra va ramine intotdeauna PRIMA  dragoste, PRIMUL ajutor, a constatat ca ne-am  facut  cu seriozitate  si eficienta treaba in 2015-2016  si a ales  sa ne  ramina alaturi si in 2016-2017  ajutind  o noua  serie  de beneficiari.

Astazi este 1 martie, prima zi  dintr-o  noua primavara, si toate  gindurile noastre bune  zboara  catre  cei  care  ne-au  oferit  PRIMA SANSA.

Leave a Reply