Mici trucuri invatate si experimentate de noi pina acum:
*sucul omniprezent la orice petrecere ai merge
La inceput, inainte de a merge la o petrecere cumparam suc fara zahar. Am observat insa ca aceasta nu este cea mai buna solutie intrucit chiar daca acesta nu contine zahar cantitatea de hidrati per 100ml este aproape similara cu cea a unui suc natural astfel incit desi glicemia nu creste datorita zaharului, creste datorita cantitatii ingerate, deci Aida nu poate bea cot la cot cu ceilalti copii
Ulterior, am descoperit un suc , ”Natura light” cred ca se numeste (desi numai suc nu cred ca este -ci doar apa colorata cu aditivi probabil), care are doar 1 sau 2 hidrati. Astfel la orice petrecere Aida poate bea suc ori de cite ori doreste sufletelul ei , asta tinind cont de faptul ca de obicei (zilnic) bea numai suc proaspat de mandarine/portocale, iar din asta alimentar, ca sa zic asa , numai de citeva ori pe an la astfel de ocazii, cind vrem sa incadreze in peisaj si sa nu se simta altfel fata ce ceilalti copii.
*Mincarea servita la petreceri/sandwich-uri
Aida mea este o foarte mare iubitoare de ceapa cu sare (daca este ceapa verde este si mai bine), masline si sunculita (de praga, de curcan, pui…) -pe care le numeste bunatati- astfel incit atunci cind ceilalti copii servesc sandwich-uri sau orice alt fel de mincare, in cazul in care nu suntem la ora de masa ci intre mese, Aida poate presta o portie din mai sus amintitele bunatati (din dotarea proprie). Ce n-ati mers niciodata cu ceapa verde in sacosica la petrecere??? Noi da si vreau sa zic ca au mincat cu placere chiar si ceilalti copii. Chiar si la locul de joaca unde-i facem noi de obicei ziua de nastere ne-au primit cu ceapa si masline sau, fiind informati de poftele noastre culinare au avut ei.
* Tortul
Aici avem noroc: Aidei nu-i plac prajiturile, maninca cu placere crema de ciocolata dar blatul nu-i tocmai unul din preferatele ei, asa incit de obicei doar plitoceste portia ei de tort si nu cred ca gusta mai mult de 2 inghitituri
*hipo data in general de starea de bine, de petrecere (ori de cite ori este mai entuziasta, mai vesela, valorea glicemiei scade)
Este de obicei combatuta de frunzulitele de ciocolata dupa tort , crema de ciocolata a tortului, sau daca acestea nu exista avem grija ca pe parcursul petrecerii sa bea totusi si suc cu zahar (preferabil natural) sau in ultima instanta daca nimic din toate astea nu se gaseste pe moment avem la noi o ciocolata mica sau bomboane. Acest dulce este un plus la cantitatea de hidrati pe care ii avem in schema zilnica.