Pentru ca obiectivul principal al acestei vacante a fost Disneylandul ne-am achizitionat pasapoarte Fantasy -159 eur /bucata, care ne-au permis  sa intram in Disney  in fiecare zi cu exceptia zilei de 26 Iunie. In afara pasaportului Dream, atit  apasaportul Francilliene cit  si cel Fantasy are anumite zile  de interdictie in parc la care trebuie sa fii foarte atent.  Insa toate  aceste pasapoarte  au  si anumite  benefici, noi de exemplu am beneficiat de parcare gratuita, acces  in parc  4 zile din cele 6 petrecute in Franta, si 10% discount la souvenirurile  cumparate.

Despre  Disney  ce sa zic?!  E greu de descris in cuvinte, este o combinatie de magie cu comercial,  nu stii cind incepe  una si cind se termina cealalta, insa la sfirsit  ramine doar magia. Lume muuulta, cozi incepind de la 15 minute asteptare  pina la 80 de minute, insa atunci cind ajungi in fata  uiti  de tot  si toata sfiriiala din talpi. Toate atractiile sunt create intr-un mare fel, multe te poarta cu adevarat in lumea basmelor, esti patruns de toata acea atmosfera magica, iar parada  si show-ul Dream de la inchidere sunt bomboana pe coliva.

Pe tot parcursul zilelor copila a avut glicemii situate  intr-o  plaja   mare de valori: 60-200 si ceva.  La 60 ajungeam dupa  a portie consistenta de mers pe jos (asta desi incercam sa contrabalansam ba cu inghetata , ba cu suc,  ba cu  mici  gustari -degeaba  starea de bine combinata  cu mersul pe jos  ne-a dat cel putin o glicemie de 6o-70 pe zi) iar la 200  ajungeam mai pe seara cind insulina rapida  era pe final  iar eu de frica hipo tot bombardam copilul  cu hidrati.  Insa… desi  poate  suna  stupid glicemiile de seara de 200 -250 au  fost de bun augur pentru ca eram atit  de  obositi  seara incit  nu ma mai puteam  trezi peste noapte sa verific glicemia iar valorile gasite la trezire   nu erau mai mari de 80. Copila a fost o revelatie, a rezistat  eroic programului intens  si efotului fizic  mare,  cel mai devreme am mers la nani intre 24  si 01 noaptea,   si cel mai tirziu la 4 dimineata (in seara in care am fost  in Paris  sa urcam un turnul Eiffel iar la intoarcere am ratacit  drumul spre casa :)  )

In afara de Dysneyland, in vacanta asta am mai bifat:  Sea Life Aquarium  http://www.visitsealife.com/Paris/en/ (am optat pentru oferta de 10 eur  bilet  cu intrare  in zilele de Miercuri, Simbata si Duminica) ,  turnul Eiffel (doar pina la etajul 2  ca atit  mergea  liftul seara la 11.30 cind am ajuns noi  -pret bilet 14 eur pentru adulti  si 9 eur pentru copii pina in 12 ani) -http://www.tour-eiffel.fr/, si plimbarea pe Sena cu  Bateaux Mouche ( 11.5 eur pentru adulti  si 5.5 eur pentru copii pina in 12 ani)  -http://www.bateaux-mouches.fr/

Daca intreb copila  ce a impresionat-o mai mult din aceasta  vacanta raspunsul invariabil este  parada  si intilnirea cu printesele. A fost  o vacanta pentru care  am avut  emotii mari  dar care s-a  dovedit  a fi magica.

Pentru cei care intentioneaza sa mearga la Disneyland si care jung  pe aici voit sau intimplator iata citeva sfaturi:

-luati sandwichuri si  sticle cu apa cu voi -o cola este 4 eur, o gogoasa 3 eur, o inghetata 3-5 eur  iar un hot dog 7 eur

-luati  harta parcului si studiati-o foarte atent:  vedeti  care sunt locurile unde se fac poze  cu personajele Disney (din pacate nu sunt  foarte multe  dar merita)

-stabiliti-va obiectivul: doriti o portie de magie  sau  senzatii tari???  Pentru  o  singura  zi  petrecuta in parcuri  nu este timp de incercat  ci mai mult de punct ochit -punct lovit.  Pentru senzatii tari petreceti  mai mult timp in studiouri (nu ratati Studio Tram Tour  si Crush’s Coaster)  iar pentru fetitele dornice de intilnirile cu printese nu ratati Princess Pavilion/Fantasyland din parcul mare.

-nu ratati  parada mica de la ora 16.15  ‘Stars in cars’ din Studio parc

-nu ratati parada mare  din parcul  mare  de la ora 19.00

-nu ratati spectacolul de lumini, proiectii , lasere si artificii de la ora 23.00

-daca aveti bilet de intrare in ambele parcuri cereti sa vi se puna stampila astfel putind iesi si reintra in  parcuri  cum doriti. Cei cu pasapoarte -sky is the limit!

-daca copiii sunt  mai mici  si-i stiti  ca nu rezista  la mers mult, inchiriati  un Stroller pentru  8 eur pe zi (chiar daca copila mea  are  8 ani noi am inchiriat  un astfel de Stroller in ultimele 2 zile  si a fost  nemaipomenit -n-am mai carat  sacul in spinare  iar copila si-a pastrat energia  pentru atractii)

-in rest  ingnorati durerea de picioare  si incercati sa intrati la cit mai multe  atractii ca merita  tot efotul.

It’s  magic!

Au revoire Disneyland!

3 Responses to “cu diabetul la disneyland; partea a 3-a: magie, cozi, magie…”

  • Geanina says:

    Bine v-ati reintors din vacanta. Ma bucur ca v-ati distrat asa bine si ca totul a mers asa cum ati sperat. Va uram vacanta placuta in continuare si sa ne vedem cu bine.

Leave a Reply