Pentru ca cei de pe grupul de facebook Low Carb România m-au convins ca știu ei ce fac și fac bine, mi-am propus ca în 2017 sa cochetam și noi cu rețete low/ lower.

Iata si prima noastra rtata  no  carb :), reteta preluata de pe http://www.nosugarshop.ro/blog/

Noi nu am pus in reteta  originala scortisoara  si  ciresele, si nu am respectat intru  totul  amestecul  final  dintre  compozitia  albusului cu galbenusurile in sensul ca intiit am amestecat (gălbenușurile de ou, indulcitorul, uleiul și apa)  cu  albusurile batute  spuma si apoi  am continuat sa amestecam turnind mixul de fibre in ploaie.

Ingrediente:

Mod de preparare al retetei originale: Se amestecă împreună gălbenușurile de ou, indulcitorul, scorțișoară, uleiul și apa. Albusurile se bat spuma impreuna cu un vârf de cuțit de sare. Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă treptat amestecul de gălbenuș cu ulei si apă. Apoi e incorporeaza spuna de albus. Compozitia se toarea intr-o tava de copt căptușita cu hârtie de copt ( dimensiuni 20x30cm).

Atentie!  Compozitia obtinuta nu va avea aceesi textura ca aluatul din faina de grau, insa rezultatul final este pe masura asteptarilor.

Deasupra se imprastie uniform ciresele in prealabil curatate de samburi.  Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade 35 de minute.

Pofta mare!

Leave a Reply