Ca sa fim  si noi in rind cu lumea (efectul de turma…  de…  ce sa-i faci???)  si sa participam la ”Blog Action Day-Water”  am incercat sa aflu ce influenta are apa  asupra dulcineilor nostrii.

Dincolo de faptul ca ar trebui sa se trezeasca  constiinta in noi (sa urle chiar) si sa incepem sa avem  o mult mai mare  grija de aceasta  resursa fara de care nu am putea trai si care din pacate este limitata,  discutiile pe aceasta  tema  pot fi numeroase si variate.  

Iata ce am aflat eu legat de apa si  ceea ce ne doare pe noi cel mai mult, si anume diabetul:

*Apa minerala scade glicemia:

Consumul a 1,5-2 litri de apa minerala plata sau carbogazoasa pe zi contribuie la scaderea glicemiei in cazul pacientilor cu diabet zaharat. Apa minerala este un adjuvant in tratamentul antidiabetic, hidratarea corespunzatoare avand un efect benefic asupra metabolismului glucidelor, arata prof. dr. Constantin Ionescu-Targoviste, directorul Institutului de diabet, nutritie si boli metabolice “N.C. Paulescu”.

La Institutul “N.C. Paulescu” a fost efectuat un studiu cu privire la influenta consumului de apa minerala plata si carbogazoasa asupra persoanelor cu diabet zaharat. Pe parcursul studiului, pe langa medicatia obisnuita, bolnavii au baut 1,5-2 litri de apa minerala zilnic. S-a demonstrat ca, pe termen mediu, apa contribuie la scaderea glicemiei.   “De asemenea, indiferent de tipul de apa minerala consumata – plata sau carbogazoasa – sau de durata consumului am constatat stimularea diurezei si scaderea concentratiei de sodiu si potasiu urinar, cu rol antilitiazic”, afirma dr. Rodica Strachinariu, medic primar specialist in diabet, nutritie si boli de metabolism.
Apele potabile contin saruri minerale (sodiu, magneziu, potasiu, litiu, fluor) benefice pentru sanatate. Plate sau carbogazoase, apele minerale au un continut de saruri minerale ridicat, putand ajunge de la 500 de miligrame la 1.500 de miligrame la litru.

*Apa antioxidanta alcalina, inamicul diabetului zaharat  

Unul dintre cele mai importante lucruri (dar si cel mai simplu si ieftin) pe care il puteti face in prevenirea si tratarea diabetului este acela de a alcaliniza organismul pentru echilibrarea PH-ului, de a stabiliza nivelul zaharului din sange, de a reduce excesul de greutate si de a energiza astfel intregul corp.

 Multi cercetatori au confirmat, pe baza unor experiente si cercetari, ca adoptarea unui stil de viata alcalin constituie formula sanatatii perfecte. Cercetarile din Japonia, Rusia şi alte ţări arată că apa alcalina este un războinic eficient in lupta impotriva diabetului zaharat. Apă alcalină este bogata in hidrogen activ şi, prin urmare, poate duce la vindecare. Pacientul cu diabet zaharat va suferi deseori de o piele uscată, lipsa de energie şi de ulcer. Apa restructurata pentru a creşte prezenţa alcalina serveşte ca un antioxidant. Atunci când e introdusa intr-un plan nutriţional, pacienţii răspund remarcabil la acest tratament.

Apa oxidata are proprietati unice. Aceste proprietati sunt: oxidare pozitiva ridicata, cu o concentratie ridicata de clorură dizolvata si oxigen este cunoscuta sub numele de apă alcalina. Apă alcalină s-a dovedit benefica în tratamentul diabetului zaharat in multe tari din est. În Japonia, doctorii cer pacienţilor sa bea aproximativ 9 – 10 pahare de apa alcalina ionizata pe zi. Ionii grei de oxigen din apă combat eficient radicalii liberi din organism.  Odată ce radicalii liberi sunt eliminati , organismul uman începe să răspundă la apa vie alcalina.

Apă alcalină, în esenţă, scade dimensiunea moleculelor în organism, crescând în acelaşi timp  hidratarea. Apa (o apă aparent pentru viaţă), de asemenea, ajuta circulaţia sanguină. Diabetul zaharat este cauzat de incapacitatea pancreasului de a produce insulină în mod adecvat. Revistele japoneze medicale spun ca disfunctia pancreasului la pacienţii cu diabet zaharat se datoreaza prezenţei radicalilor liberi. Apă alcalină, scriu revistele, este un agent natural în inversarea efectelor acestor radicalilor liberi.

Consumul regulat de apa alcalina sau apa alcalina ionizata, conform cercetatorilor, poate reduce nevoia de insulina cu aprox. 50 %. Pentru mulţi pacienţi americani, conceptul de apă alcalina în tratamentul pentru problemele de sanatate este încă nou şi, prin urmare, nu este promovat pe scară largă. Cu toate acestea, apa alcalină, ca tratament suplimentar sau ca tratament alternativ, poate fi un subiect de discutat în detaliu cu medicul dumneavoastră.

4 Responses to “Apa minerala & Apa alcalina scad glicemia”

  • zuza says:

    ma indoiesc ca apa minerala( din comert), nu am refer la cea direct din izvor, ar face bine cuiva. Apa plata in schimb face bine oricui, prin faptul ca hidrateaza, noi avand aprox 70% apa in organism. Mai ales la hiperglicemii, organismul se deshidrateaza foarte mult si repede, asa ca trebuie compensat si ajutat organismul sa-si revina.

  • Ioana says:

    @zuza -cred ca atunci cind vorbea despre acest subiect dna doctor diab. Strachinariu se referea la adevarata apa minerala. Ce cumparam noi din comert e un subiect amplu si putem vorbi aici nu numai despre apa. Oricum ideea era ca apa, idiferent de natura acesteia, hidrateaza avind un rol benefic asupra diabetului; stimuleaza diureza si scaderea concentratiei de sodiu si potasiu urinar, cu rol antilitiazic.

  • Apa Kangen says:

    Eu folosesc apa alcalina Kangen. Este vorba de un aparat produs de o firma japoneza http://www.kangenapa.com/ro/leveluk-sd-501.html care transforma apa de la chiuveta in timp real in apa miraculoasa Kangen. Ma simt foarte bine.

    Digestia merge extraordinar si previn aparatia bolilor cum ar fi artrita, cancar, afectiuni al rinichilor, colesterol. constipatie.

    Lista detaliata cu tratatare afectiuni: http://www.kangenapa.com/ro/tratare-afectiuni-cu-apa-kangen-alcalina.html

    Beatrice – Bucuresti

  • Gabi says:

    Acum suntem in Centrul de diabet Cristian Serban din Buzias . Aici este o persoana care aplica pe fiul ei acest principiu cu rezultate multumitoare . Intradevar cand ai glicemiile mari si se consuma apa din corp aceasta apa introdusa ca un ajutor de urgenta scade glicemia. Interesant este ca apa trebuie consumata zilnic si continuu nu doar la nivelul urgentelelor glicemice .
    Gabi
    http://myiulia.blogspot.com/

Leave a Reply