*TARTA  CU  FRUCTE  -taiata in 12 portii: 1 portie= 32 HC

2oua
150g zahar
vanilie
125ml ulei
125 g iaurt simplu
300g faina
~ 15g praf de copt.

Se amesteca toate impreuna, se aseaza in tava tapetata cu hirtie pentru prajituri, se aseaja fructele, se da la cuptor la 185 grade Celsius, 25- 35 minute.

Atentie: nu sunt  socotite fructele, pentru ca se poate  face cu diverse :  visine, caise, afine, mere, etc.  Deci  se calculeaza  si  HC  pe cantitatea totala de fructe  folosite  se imparte la 12 (portii)  si apoi se adauga la cei 32 HC per portie.

*BRIOSE -Breakfast Muffins – 12 bucati: 1 briosa =21 HC

75g faina integrala
115g faina alba
15g praf de copt
65g muesli
30 ml (2 linguri) curmale tocate
10g (2 linguri) zahar brun
1 albus de ou batut spuma
150ml lapte degresat
30 g (2 linguri) margarina (ideal: ulei de masline; se poate inlocui cu unt dupa preferinte)

Mod de preparare:

Intr-un bol e amesteca fainile, praful de copt, curmalele si zaharul brun (se paote inlocui cu alb). In alt vas se amesteca albusul spuma, laptele si margarina (uleiul/untul). Se pun cele 2 amestecuri impreuna.

Cu amestecul rezultat se umple o tava pentru briose, cam 2/3 din fiecare adincitura. Se coace la cuptor la 220 grade C, pentru 20-25 minute pina sint aurii si crescute. Sint foarte bune caldute.